Om festivalen

Naustvikafestivalen er en urban kulturfestival i havgapet i Vesterålen, som ønsker å forene byens og bygdas puls. Vi arrangerte festivalen for første gang i 2018, og det ble en braksuksess. Det ble satt en kapasitet på 300 mennesker, og den ble så godt som sprengt. Når det bor 300 personer i bygda, så kan vi ikke si oss annet enn fornøyde. Festivalen er startet av en gjeng unge mennesker med forskjellig bakgrunn, som har et felles fokus på å skape noe i den bygda de er så glad i.

Festivalens målgruppe er primært ungdom mellom 18 og 30 år, og formålet er blant annet å vise ungdommene i bygda at man ikke trenger å dra til byen for å oppleve festival. Ved å arrangere festivalen skal vi styrke samhold og stedsidentitet internt, men også markedsføre sted og stedsverdier utad. På den måten håper vi å tiltrekke oss nye turister og potensielle innflyttere og tilbakeflyttere.

Festivalen holder til i Naustvika, ei idyllisk vik på vestsiden av Meløya, der bygdesamhold, bærekraft og tradisjoner alltid har vært viktig. Dette er verdier som er videreført inn i festivalen. I kjernen av festivalen står selve naustet og fjæra nedenfor, som under festivalen brukes som festivalområde. Naustet har gjennom generasjoner fungert som et sted der historier deles og mennesker møtes. I 2018 så vi at det fungerte på samme måte for publikum og artistene som kom til oss.

Partnere

Logo Myre KysthotellLogo Calanus HelseLogo NettrakettLogo Øksnes EntrepenørLogo VesterålskraftLogo FjordkraftLogo Sparebank 1 Nord-NorgeLogo RevicomLogo Seafood PartnersLogo Staven GrusLogo Nordland FylkeskommuneLogo DelitekLogo Øksnes Kommune

Ta kontakt med oss på post@naustvikafestivalen.no for å bli med på laget!