Dagsprogram

runeteigen

Rune er fra Alsvåg, og har de siste tre-fire årene skrevet en hel haug med sanger med nordnorske tekster. Låtene blir for det meste fremført til veggen hjemme hos seg selv, bortsett fra noen mer eller mindre spontane opptredener i venners lystige lag. Han er således en godt bevart hemmelighet med sanger i skjæringspunktet mellom viser og country, og med tekster som varierer mellom det historiefortellende og det poetiske, og som geografisk pendler mellom den nordnorske kysten og Grünerløkkas asfalt.

Rune skal på dagsprogrammet presentere sanger med tekster skrevet av sin 96-årige tante, Lynghild Martinussen, som i hele sitt voksne liv har skrevet dikt om sitt lange liv på Meløya. Lynghilds tekster bærer i seg en stor kjærlighet til livet, til Meløya, og til menneskene som bor der. Rune har satt melodier til en håndfull av hennes dikt, og det er noen av disse han skal fremføre ved Ivar Pettersens handel på Meløya den 21.juli klokka 13.30.


trudesofie-red

Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen er en skuespiller fra Lødingen, som i flere år har holdt teaterkurs for barn. 21.juli kommer hun til Naustvikafestivalen for å holde «Animalia», som er et teaterverksted for de aller yngste (2. til 5. klasse). I «Animalia» tar Trude-Sofie utgangspunkt i barns naturlige rollelek. Barn leker gjerne at de er ulike dyr, og de ilegger dyrene menneskelige egenskaper og personlighet. I løpet av teaterverkstedet får barna derfor prøve seg på å gestalte ulike dyrekarakterer ved bruk av egen kropp, fysikk, ansiktsuttrykk, stemme og fantasi. Teaterverkstedet begynner 12 og er ferdig til klokka 14.

Billett til teaterverksted finnes her: https://bit.ly/2KnxjwW


bunnlinja

Inspirert av folk, fugl, fjæra og øya Meløya har Marianne Meløy skrevet suksessforestillinga ”Bunnlinja”. Den hadde premiere på Trøndelag teater og har siden blitt spilt fra Arendal i sør til Vesterålen i nord. Det er ei fortelling om å gå rundt ei øy i lag med far sin, der det fabuleres om multelov, forvaltningsansvar og et slags livsregnskap blir gjort.

Naustvikafestivalen presenterer en vandrende, kåserende fottur rundt Meløya. Denne turen vil inneholde noe av forestillinga ”Bunnlinja” samt en del nye innfall. Turen starter ved moloen på Meløya og vil vare ca. to og en halv time. Parkering på grusbanen i Alsvåg.

Billett finnes her: https://bit.ly/2N6QBDX